Γράφει ο Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος Γ. Κ. Αναγνωστόπουλος

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ →


Aspire: μέθοδος θεραπείας παχυσαρκίας

Σε λίγο καιρό θα αρχίσει να εφαρμόζεται στην χώρα μας μια νέα επαναστατική, μη χειρουργική μέθοδος για την θεραπεία της παχυσαρκίας. Η νέα μέθοδος λέγεται AspireAssist και τα πρώτα αποτελέσματα από μελέτες στις ΗΠΑ είναι εντυπωσιακά καθώς δείχνουν πως μέσα σε 1 έτος επιτυγχάνεται περίπου 50-60% της επιθυμητής απώλειας βάρους.

Οι πιο επιτυχημένοι ασθενείς – αυτοί που εφαρμόζουν τη θεραπεία κανονικά και υιοθετούν πιο υγιείς συνήθειες – έχασαν 100% του επιπλέον βάρους και διατήρησαν αυτή την απώλεια βάρους.

Με την εφαρμογή της AspireAssist τα αποτελέσματα είναι παρόμοια με τις χειρουργικές μεθόδους χωρίς να απαιτείται κάποια επέμβαση. Με την Aspiration Therapy, οι ασθενείς αδειάζουν το στομάχι τους μετά από κάθε γεύμα μέσω ενός λεπτού σωλήνα ο οποίος βγαίνει μέχρι το δέρμα. Ένα διακριτικό, μικροσκοπικό στόμιο βρίσκεται στην επιφάνεια του δέρματος έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να ελέγχουν τη διαδικασία κένωσης.

Η διαδικασία τοποθέτησης του σωλήνα είναι απλή, ελάχιστα επεμβατική και δεν απαιτεί γενική αναισθησία. Οι ασθενείς επιστρέφουν συνήθως στο σπίτι τους μέσα σε 1-2 ώρες μετά την επέμβαση.

Πολλοί ασθενείς επιστρέφουν στην εργασία και στις καθημερινές τους δραστηριότητες μέσα σε λίγες ημέρες. Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε ή δεν χρειάζεστε να συνεχίσετε την Aspiration Therapy, μπορεί να αφαιρεθεί ο σωλήνας οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια μιας απλής διαδικασίας διάρκειας 15 λεπτών που γίνεται στο Ενδοσκοπικό Τμήμα.

Η Aspiration Therapy περιλαμβάνει δίαιτα και άσκηση για να υιοθετήσουν οι ασθενείς πιο υγιείς συνήθειες καθώς χάνουν βάρος. Η συχνή παρακολούθηση από τον θεράποντα γιατρό είναι σημαντική για να εξασφαλιστεί ή απώλεια βάρους με υγιή τρόπο. Το σημαντικό είναι πως η AspireAssist μέθοδος είναι αναστρέψιμη, εύκολη, πολύ πιο οικονομική από τις υπάρχουσες χειρουργικές μεθόδους, χωρίς ιδιαίτερες αναφερόμενες επιπλοκές και σύντομα θα αρχίσουμε να την εφαρμόζουμε και στην χώρα μας.

Διαβάστε Επίσης

Stretta

Έχει τύχει σίγουρα σε πολλούς από εμάς, να νοιώσουμε κάψιμο στο στήθος που συχνά ανεβαίνει…

shutterstock_301460216

Το γαστρικό botox [gastric botox] είναι μια σχετικά νέα, μη χειρουργική, επαναστατική μέθοδος απώλειας βάρους….

1

  O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι ο τρίτος συχνότερος καρκίνος στον κόσμο με 1.8…

shutterstock_762523357_1620x1080

Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε οριστικά από τις καούρες!  Έχει τύχει σίγουρα σε πολλούς από εμάς,…

shutterstock_1414696697_1440x1080

Περισσότεροι Μύθοι, λιγότερες Αλήθειες  Tα εκκολπώματα είναι πολύ συχνά σε ηλικίες μεγαλύτερες των 60 ετών…

shutterstock_1233145924_1618x1080

Καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς πόνο με τη δίαιτα FODMAP

Page 1 of 31 2 3